Koření do jedné sklenice: 2 snítky kopru, 1 bobkový list, 1/3 lžičky hořčičného semínka, 1 kulička nového koření, 4 kuličky černého pepře, 5 koleček mrkve (příp. variace s červenou kapií), pár kousků cibule Sklenice a víčka důkladně umyjeme v horké vodě. Je velmi důležité, aby všechny nástroje, které budeme při zavařování používat, byly sterilní. Okurky nakládačky namočíme do větší nádoby se studenou vodou a kartáčkem každou zvlášť pečlivě vydrbeme, aby se uvolnil písek a veškeré další nečistoty. Okurky pak znovu omyjeme v čisté vodě. Na dno každé sklenice nasypeme koření dle rozpisu v surovinách a poté sklenici napěchujeme menšími okurkami. Nyní si připravíme nálev. Nejprve odměříme dávku vody a přivedeme ji k varu. Potom přidáme odvážené množství soli a cukru a umělé sladidlo. Necháme rozpustit a přilijeme určené množství octa. Okurky pak zaléváme vařícím nálevem (minimálně 80°C). Tím se zahřeje obsah i samotná sklenice přibližně 40°C. Můžeme je tak ihned ponořit do velmi teplé vody ke sterilaci. Sklenice zaléváme nálevem tak, aby od okraje zůstal 1,5 až 2 cm vzduchový prostor. Ihned zavíčkujeme a sterilujeme při 85°C cca 20 minut. Stoupání teploty by mělo probíhat co nejrychleji. Poté sklenice vyjmeme a uložíme tak, aby rychle zchladly. Nakládané okurky mají pěknou světle zelenou až světle žlutou barvu.