Svaříme ocet s 200 ml vody, cukrem novým kořením, černým pepřem, hořčičným semínkem a solí. Nálev necháme trochu zchladnout. Zelí vyklopíme do sítka a necháme okapat, cibule oloupeme a nakrájíme na tenká stejně velká kolečka. Špekáčky vodorovně nakrojíme a na řezné straně opepříme. Do každého dáme trochu cibule a 1 bobkový list. Sklenici ve vrstvách naplníme zelím promíchaným se zbytkem cibule a špekáčky. Zalijeme ještě teplým nálevem, ŠPEKÁČKY MUSÍ BÝT CELÉ PONOŘENÉ!! Utopence necháme v chladu proležet minimálně týden. K utopencům je vhodné pečivo, nejlépe chleba. DOPORUČENÍ: Máte-li možnost kupte si špekáčky na váhu ručně vázané od firmy Kratochvíl Smíchovské uzeniny nebo špekáčky Globus - ty jsou nejlépe hodnocené v D-Testu a jsou opravdu dobré.