Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládané vepřové řízky

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
76× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vajíčka, přidáme grilovací koření a česnek, buď prolisovaný nebo může být i sušený. Dáme do chladničky a necháme den či dva řádně odležet. Poté je vyjmeme a obalíme ve strouhance a usmažíme na sádle. Podávám většinou s vařenými brambory, zdobenými pažitkou či petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |14. května 2013
toto pro mě na dietu Odpovědět
A |12. května 2013
znám , dělá , dobrota Odpovědět
sari |4. května 2013
UKLÁDÁM Odpovědět
Hanka007 |25. dubna 2013
ukládám Odpovědět
roxana-zdena |16. března 2013
Myslím že ne, on jak se ten jogurt vstřebá, tak je maso křehké a ne vysušené, ale vláčné. Ovšem proto gustu... já totiž z prorostlejšího masa dělám i řízky - klasika. Takže klidně můžete z krkovičky, pokud máte raději, já z kýty už řízky nedělám, dávno, připadají mi suché. No a dcera jak uvidí proužek tuku...:-(((( Jedna rada navrch. Opatrně při balení, rády se odlupují. Odpovědět
Jan |16. března 2013
mám dotaz : nebudou řízky z kýty i po naložení suché ? Děkuji. Pak bych použil krkovičku.... Odpovědět
Jan |16. března 2013
každopádně vyzkouším Odpovědět
dajul |15. března 2013
ukládám na vyzkoušení,vypadají moc dobře Odpovědět
Bobina |15. března 2013
Vypadá to móóc dobře, určitě vyzkouším! Odpovědět
roxana-zdena |15. března 2013
Též si myslím, že na kuřecích by nic nepokazil. Od jedné paní jsem slyšela, že její manžel - velký milovník řízků - je od té doby jinak nechce! Tak to já to střídám různě, přidat něco do strouhanky, počesnekovat a tak....:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!