Staňte se našimi fanoušky na:

Naklíčené žito s koprem

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žito namáčíme na 24 hodin (můžeme jednou vyměnit vodu). Pak vložíme do síta a už jen proplachujeme pod studenou vodou, 2-3x denně. Jakmile se objeví klíček, můžeme žito vařit se špetkou nerafinované soli asi hodinu. Na oleji 1 minutu smažíme na proužky pokrájenou mrkev, petržel, pórek a zázvor se solí. Pak přidáme semínka, také chvilku smažíme. Na konec uvařené žito podlijeme troškou vody, přidáme sójovou omáčku a dusíme 10 minut. Hned jak hrnec stáhneme z plotny, vmícháme kopr, umeocet a pod poklicí necháme dojít 5 minut. Podáváme s kvašenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!