Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Mléko přivedeme do varu, přidáme sůl a krupičku. Uvaříme hustou kaši. Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků a krupicového cukru připravíme pevný sníh. Do vychladlé kaše vmícháme žloutkovou pěnu, sníh, nasekanou čokoládu a pokrájené jahody. Těsto vlijeme do bábovkové formy. Nákyp pečeme asi 40 minut při 170°C. TIP: K nákypu si můžeme připravit jahodovou omáčku. 300g jahod, 40g moučkového cukru, 200 ml smetany na vaření, 1-2 lžíce medu Jahody rozmixujeme s cukrem, smetanu přivedeme k varu. Vmícháme jahodové pyré a omáčku krátce povaříme, pak odstavíme a můžeme přidat med.