Staňte se našimi fanoušky na:

Nákyp se špenátem a ricottou

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrolu rozpalte olej a orestujte na něm cibuli dosklovata. Přidejte špenát a společně poduste, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Přidejte pokrájený česnek a okořeňte solí, pepřem a muškát.oříškem. Do hmoty rozklepněte 2 vejce a promíchejte, přilijte 50ml smetany a ještě chvíli provařte, odstavte z plotny. Oloupané a nakrájené brambory (na plátky) rozložte na dno vymazané zapékací formy, osolte a opepřete a rozetřete na ně polovinu špenátové směsi. Přidejte ricottu, druhou vrstvu brambor a nakonec zbytek špenátu. Rozšlehejte 2 vejce s 50ml smetany a přelijte obsah pekáčku. Posypte nastrouhaným sýrem a pečte v dobře vyhřáté troubě na 175°C asi 30 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!