Staňte se našimi fanoušky na:

Nákyp z kapusty s uzeným

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a asi 15 minut vaříme v mírně osolené vodě. U růžičkové kapusty odstraníme vnější listy, omyjeme ji a do košťálu uděláme křížový zářez. Větší růžičky rozkrojíme na polovinu a asi 8 minut je předvařujeme v mírně osolené vodě. Brambory i růžičkovou kapustu scedíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a uzené maso z každé strany 2 minuty opečeme. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Zapékací nádobu pečlivě vymažeme máslem. Goudu (lze použít i eidam) nahrubo nastrouháme a smícháme s krémovým sýrem. Rozšleháme vejce a přidáme je do směsi, osolíme a opepříme. Plátky uzeného masa rozložíme na dno nádoby a pak na ně jako šupinky poskládáme plátky brambor. Poté přidáme další vrstvu, tentokrát z růžičkové kapusty. Petrželku nadrobno nasekáme a přimícháme do vaječné směsi. Směs naneseme na růžičkovou kapustu. Nákyp pečeme na střední liště předehřáté trouby asi 15 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. ledna 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!