Staňte se našimi fanoušky na:

Námořnické maso na pevnině

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na nudle či kousky ostrým nožem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme opečené hovězí plátky, osolíme, opepříme, podlijeme vřelou vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké plátky vyjmeme a ke šťávě přidáme zakysanou smetanu s rozkvedlanou moukou, povaříme a přecedíme na maso. Kdo má rád ostřejší, je možné samozřejmě "dopřichutit:-)". Jsme námořníci... Nejlepší jsou s pečenými brambory, či knedlíky, nejlépe Karlovarské.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

MarkyzaM |25. června 2013
zajímavý recept Odpovědět
Semyaza |25. června 2013
mnam Odpovědět
Januse |27. května 2013
dobrý recept a zajímavý název Odpovědět
Bobina |7. dubna 2013
mám tady podobný recept s názvem Prezidentský guláš Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
Mňam! Odpovědět
JanaB |8. března 2013
Dobrý recept, vyzkouším. Odpovědět
Aidel |5. března 2013
To zní dobře :) Odpovědět
Martin82|8. dubna 2013
námořníci si na pevnině vždycky dopřávají :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!