Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na nudle či kousky ostrým nožem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme opečené hovězí plátky, osolíme, opepříme, podlijeme vřelou vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké plátky vyjmeme a ke šťávě přidáme zakysanou smetanu s rozkvedlanou moukou, povaříme a přecedíme na maso. Kdo má rád ostřejší, je možné samozřejmě "dopřichutit:-)". Jsme námořníci... Nejlepší jsou s pečenými brambory, či knedlíky, nejlépe Karlovarské.