Staňte se našimi fanoušky na:

Napařované bochánky - asijský hamburger

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejte troubu na 150°C. Smíchejte omáčku hoisin, sójovou omáčku, cukr, zázvor, česnek a koření 5 vůní ve velkém kastrolu, vložte žebírka a smočte je ve směsi. Přilijte. Přilijte 150ml vody, přiklopte a duste v troubě hodně doměkka (2,5-3 hodiny). Pak žebírka vyndejte a nechte vychladnout jen natolik, aby se s nimi dalo pracovat. Pak z nich oberte čisté maso a zbytek odstraňte. Tekutinu v kastrolu svařte na středním ohni na polovinu (20-25 minut), vmíchejte maso a udržujte teplé. Mezitím na bochánky smíchejte v míse sádlo, droždí, lžíci cukru a 190ml vlažné vody, aby se droždí rozpustilo. Promíchejte obě mouky, sůl a zbývající cukr, přidejte tekutinu s droždím a prohnětejte do hladkého těsta (8-10 minut). Vložte do mísy mírně vytřené tukem, obraťte, aby se jím těsto obalilo, přetáhněte potravinářskou fólií, odložte na teplé místo a nechte vykynout na dvojnásobný objem (asi 2 hodiny). Těsto znovu prohnětejte, rozdělte na 16 kuliček a položte je na plech vyložený papírem na pečení. Přes bochánky položte volně kus potravinářské fólie a nechte vykynout na dvojnásobek (hodinu). Pak kuličky po jedné vytvarujte do ploššího oválného tvaru, polovinu potřete trochou rozehřátého sádla a přeložte přes ni druhou, mírně přitiskněte. Položte na arch pečícího papíru, zakryjte utěrkou a nechte znovu vykynout na dvojnásobný objem. Po dávkách vařte v páře ve velkém napařováku na silném ohni, aby vyběhly a provařily se (8-10 minut), hrnec odstavte, nechte 2 minuty vypustit páru, vyndejte bochánky a nechte vychladnout. Pak je vodorovně rozpůlte, ale nedokrojte. Naplňte je vepřovou směsí, nakládanou hořčicí, koriandrem, jarními cibulkami a arašídy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!