Pravý nefalšovaný grog
150ml vody, hřebíček od Samuela, citronová kůra, celá skořice od Samuela, 2cl cukrového sirupu, 6cl rumu Marshall
Vodu svaříme s kořením, smícháme se sirupem a přes sítko vlijeme do nahřátých sklenek. Dolijeme rumem a ihned podáváme.
Námořnický grog
Tento oblíbený nápoj připravíme smícháním rumu, citronové šťávy, hnědého cukru nebo medu, rozinek a skořice s horkou vodou. Grog servírujeme v silnostěnných sklenicích na nožce nebo ve skleněných hrníčcích. Můžete jej ozdobit nejen citronem, ale i plátkem pomeranče a skořicí.
Ananasový grog
0,25l vody, 5cl rumu Marshall, 150g cukru, lžička vanilkového cukru ASO, kolečko ananasu
Nejprve svaříme vodu s rumem a cukrem (obyčejným i vanilkovým). Poté vše přelijeme do sklenice přes kolečko ananasu a okamžitě servírujeme.
Novoroční punč
750ml slabého čaje Assam, 200g cukru, 3 pomeranče, 1 citron, 2 hřebíčky od Samuela, celá skořice od Samuela, 500ml červeného vína Frankovka modrá, 2dl rumu Marshall
Připravíme si čaj, který nalijeme do velkého hrnce. Přidáme nastrouhanou kůru ze dvou pomerančů a z půlky citronu, skořici, hřebíček a to vše vaříme asi pět minut. Poté přelijeme sítkem do jiné nádoby, přidáme víno a opět zahřejeme k varu. Nakonec vše odstavíme, přidáme šťávu z pomerančů, citronu, rum a zamícháme. Podáváme ve vyhřátých sklenicích.
Medový svařák
200 ml vody, 2 pomeranče, 4 hřebíčky od Samuela, 4 kuličky nového koření od Samuela, celá skořice od Samuela, 700 ml červeného vína Frankovka modrá, 8 lžic medu
Vodu, veškeré koření a pomeranč pokrájený na plátky necháme na mírném ohni přejít varem. Poté sundáme z plotýnky a přidáme med. Vše necháme 30 minut uležet a pak přilijeme víno. Nápoj zahříváme a těsně před varem sundáme z plotny. Přecedíme, ihned podáváme, ozdobit můžeme plátkem čerstvého pomeranče.
Vánoční hruškový punč nealko
100g hrušek, tyčinka skořice, 2 hřebíčky, trochu vody, 100 ml vanilkového mléka
Hrušky nakrájíme na kostky, přidáme všechny suroviny kromě vanilkového mléka. Vše podusíme asi 5 minut, až do změknutí hrušek. Povařené hrušky rozmixujeme na pyré, které zalijeme vanilkovým mlékem
Vánoční hruškový punč alko
100 ml hruškového moštu a 50 ml rumu
Hrušky nakrájíme na kostky, přidáme všechny suroviny kromě hruškového moštu a rumu.
Vše podusíme asi 5 minut, až do změknutí hrušek.
Povařené hrušky rozmixujeme na pyré, které zalijeme ohřátým hruškovým moštem s rumem.