Staňte se našimi fanoušky na:

Napůl vylítaný ptáčci s mašličkami.

Autor receptu: tom.bob.7568 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso rozklepeme ale opatrne, aby jsme ho neprotrhli.Pak plátek položíme na prkénko, zezhora mírně osolíme, opepříme a naneseme hořčici – na jeden plátek asi 2 lžičky. Na ni položíme kousek cibule, vajíčka, okurky, anglické slaniny a uzeniny. Velikost ingrediencí volíme podle velikosti plátku. Plátky ovážeme nití tak, aby náplň nevylézala. Niť postupně utahujeme. Ptáčky ze všech stran mírně osolíme a opepříme. Do hrnce vlijeme olej a na něm zpěníme cibuli s anglickou slaninou dorůžova. Teplotu po celou dobu udržujeme na °120°C. Když začne růžovět, vložíme ptáčky a ze všech stran je orestujeme. Tím se krásně zatáhnou. Teplotu nezvyšujeme. Pokud nemáme vývar, dáme vařit asi 1,2 litru vody a jak začne vřít, vložíme 2 kostky masoxu či bujónu. Jak se rozpustí, tak vývar vypneme. Vývar nalijeme na orestované ptáčky a vaříme nejlépe v tlakovém hrnci asi 45 až 60 minut. Po 45 minutách vypneme, opatrně tlakový hrnec otevřeme a ptáčky otestujeme. Pokud nejsou měkké, tak přidáme asi 15 minut. V normálním hrnci vaříme ptáčky do měkka asi 2 až 2,5 hodiny. Nezapomeneme je pravidelně podlévat vodou. Měkké ptáčky vyndáme a když trochu vychladnou, odstraníme varnou niť. Vyrobíme si závarek– do 100 ml vody přidáme 3 lžíce hladké mouky a rozmícháme do hladka – aby nebyly vidět hrudky. Přidáme asi 1/4 lžičky soli a na špičku lžičky pepře. Vývar z ptáčků doplníme převařenou vodou na potřebné množství omáčky, přidáme jedno vejce uvařené na tvrdo rozkrájené na menší kousky. Okurku také nakrájíme na malé kousky a přihodíme do omáčky. Přidáme 2 lžíce nálevu ze sterilovaných okurek a přilijeme 2/3 záklechtky. Po 2 minutách překontrolujeme hustotu omáčky a pokud je ještě řídká, přilijeme zbytek záklechtky. Přidáme lžičku cukru a pak dosolíme podle chuti. Když jsme s chutí spokojeni, vložíme ptáčky a prohřejeme je.Podáváme s mašličkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |27. srpna 2013
mnamka Odpovědět
JanaB |27. srpna 2013
Pochutnala bych si, jídlo vypadá hezky. Odpovědět
Mindínek|28. srpna 2013
asi dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!