Staňte se našimi fanoušky na:

Narozeninová roláda

Autor receptu: kocmaruska (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky šleháme s horkou vodou a cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva. Na plech si dáme papír na pečení a na něj rozetřeme těsto asi tak v centimetrové vrstvě. Uhladíme stěrkou a vložíme do středně předehřáté trouby. Pečeme rychle a prudčeji, tak 10 - 15 minut, aby nám roláda nepřeschla a nelámala se. Jakmile je piškotový plát upečený (okraje jsou nahnědlé a odchlipují se), vyjmeme ho z trouby, překlopíme na utěrkou trochu poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme papír (jde to snadno). Pomocí té utěrky roládu ještě teplou srolujeme a necháme vychladnout. Základní recept můžeme ochutit kakaem, kávou nebo ořechy, ale v tom případě je potřeba nahradit pochutinou odpovídající část mouky. Po vychladnutí (nejlépe druhý den) plníme klasickým máslovým krémem libovolné příchuti, opatrně při rozbalování rolády, ať si ji nepotrháte. Povrch můžeme polít čokoládou a ozdobit zbytkem krému, nebo jen ozdobit krémem, obalit v mletých oříšcích nebo v kokosu. Zkrátka podle chuti a možností.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kojaníček |9. prosince 2013
no to je hezká přehlídka Odpovědět
kockaviky |25. listopadu 2013
moc dobré Odpovědět
planeta |13. srpna 2013
nádhera, 1++ Odpovědět
sussan |26. června 2013
Tak "metr" mám ráda. Babička dělá snad odjakživa. Odpovědět
Januse |24. června 2013
krásné a výborné Odpovědět
ladka.berenreiterova |11. června 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!