Žloutky šleháme s horkou vodou a cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva. Na plech si dáme papír na pečení a na něj rozetřeme těsto asi tak v centimetrové vrstvě. Uhladíme stěrkou a vložíme do středně předehřáté trouby. Pečeme rychle a prudčeji, tak 10 - 15 minut, aby nám roláda nepřeschla a nelámala se. Jakmile je piškotový plát upečený (okraje jsou nahnědlé a odchlipují se), vyjmeme ho z trouby, překlopíme na utěrkou trochu poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme papír (jde to snadno). Pomocí té utěrky roládu ještě teplou srolujeme a necháme vychladnout. Základní recept můžeme ochutit kakaem, kávou nebo ořechy, ale v tom případě je potřeba nahradit pochutinou odpovídající část mouky. Po vychladnutí (nejlépe druhý den) plníme klasickým máslovým krémem libovolné příchuti, opatrně při rozbalování rolády, ať si ji nepotrháte. Povrch můžeme polít čokoládou a ozdobit zbytkem krému, nebo jen ozdobit krémem, obalit v mletých oříšcích nebo v kokosu. Zkrátka podle chuti a možností.