Zhostila jsem se přípravy dortu pro mého bratra a nebyl to úplně jednoduchý oříšek vymyslet dort tak, aby ho mohli jít všichni, včetně oslavence, který nesmí jíst klasický cukr. Další z účastníků zase díky bezlepkové dietě nesmí mouku. S korpusem jsem se inspirovala tímto receptem http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/pivni-dort/, nicméně jsem si upravila množství surovin k obrazu svému, místo cukru dala pouze trochu javorového sirupu a místo mouky 6 balení pudinkového prášku různých příchutí, jeden karamalový, dva smetanové a tři vanilkové. Nepřidala jsem též kakao, nikdo z rodiny nemá rád nic čokoládového. Postup: Dáme rozehřát půl kostky másla a přidáme hrnek černého piva. Vajíčka vyšleháme se zakysanou smetanou a přilijeme pivní směs. Poté smícháme sypké věci, nakonec kokos. Pekla jsem cca 45min.na 180 stupňů. Příprava krému: Uvařila jsem dva pudinky, jeden mandlový a druhý kokosový, oba cca v 600ml mléka. Po vychladnutí vznikla hustá kaše, do které jsem mixérem všlehala dva tvarohy a na kousky nakrájené čerstvé jahody. Vznikl narůžovělý krém, do kterého jsem ještě dle návodu vmíchala jeden želatinový ztužovač (dr.Oetker). Korpus jsem rozřízla zhruba napůl, nanesla krém, na něj vrstvu čerstvých jahod, znovu krém a vrchní korpus. Tento vrchní díl jsem ještě trochu seřízla do rovna. Zbylým krémem jsem pomazala celou svrchní část dortu a dala do lednice chladit. Na ozdobení byl potřeba pouze marcipán a potravinářská barviva. Vyválela jsem obarvený marcipán na tenkou placku, kterou jsem pokryla dort a ořízla tak, aby dole byl kus nezakrytý. Pro tento účel jsem rozmělnila korpus, který jsem odřízla z vrchního dílu a přidala trochu červeného barviva. Touto směsí jsem pokryla spodní část dortu.