KORPUS: * 4-5 vajec * olej - 9-10 lžic * 20 dkg mouky - polohrubé * 20 dkg cukru krupice * prášek do pečiva - asi 2 kávové lžičky * horká voda - 8 lžic * sůl - špetka U vajec oddělíme žloutky a bílky. Bílky spolu se solí vyšleháme do sněhu. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem - hmota nabyde větší velikosti a světlé barvy - potom přidáme po lžicích horkou vodu, poté olej. Do hmoty ze žloutků vmícháme a zašleháme mouku a prášek do pečiva. Až je pořádně promícháno, přidáme sníh. Do dortové formy vložíme pečící papír a na něj nalijeme těsto. Pečeme zhruba 45-50 min v troubě předehřáté na 170°C. Zda je těsto hotové, kontrolujeme špejlí - pokud píchneme do těsta a těsto se na špejli, nelepí, pak je korpus hotov. KRÉM: * cukr krystal - 125 g * vejce - 2 * máslo - 250 g Vejce a cukr vyšleháme nad vodní parou - zhruba 20-25 min. Necháme vychladnout a přidáme máslo. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: * kakao - 20 g * máslo- 80 g * cukr krystal- 70 g * mléko - 1 polévková lžíce * solamyl - 1 polévková lžíce OZDOBY: * cukrářská poleva tmavá + světlá Vše smícháme v kastrolku dohromady. Zapneme sporák a za stálého míchání vznikne poleva. Korpus rozřízneme (já jej řežu na 2x). Vrstvy pomažeme marmeládou a poté krémem. Krému je dost, nemusíme jím šetřit :). Nakonec až vrstvy dáme na sebe, natřeme vrchní vrstvu marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Dáme do lednice ztuhnout a mezitím si vyrobíme ozdoby na povrch dortu. Ozdoby děláme tak, že vezmeme cukrářskou polevu ( já kupuji http://www.eshop.tavlisa.cz/shops/7607/images-goods/carla-poleva-extra-tmava-100g.jpg a http://www.eshop.tavlisa.cz/shops/7607/images-goods/carla-poleva-extra-bila-100g.jpg). Dáme ji do kastrolku s horkou vodou po dobu asi 10 min. Mezitím si nachystáme pečící papír. Na něj potom děláme cukrářskou polevou různé tvary a papír dáme i s ozdobami do lednice nechat ztuhnout. Potom ozdoby zapícháme do dortu.