S koprem 1 kuře asi 1a1/2kg, instantní jíška, vývar z drůbků, sterilovaný kopr, citronová šťáva, asi 2 dl podmáslí, 1 žloutek Vykuchané kuře nakrájíme na kousky a osolíme, jíšku zalijeme vývarem z drůbků a necháme přejít varem. Přidáme kuřecí kousky a podusíme doměkka. Nakonec přidáme sekaný kopr a podle chuti cukr, citronovou šťávu, sůl a zalijeme rozšlehaným podmáslím se žloutkem, přivedeme do varu. Jako příloha se hodí brambory nebo halušky. S křenem 1 kuře asi 1,2 kg, 80g másla, vrchovaná lžíce hl. mouky, 2 dl smetany, 3 lžíce křenu, ošlejch, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu Kuře naporcujeme na 4 kusy, osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova. Opečené maso vyndáme, na tuku osmahneme drobně nakrájený ošlejch (zimní cibule), přidáme maso, masox, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou a necháme chvilku zasmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít var a přidáme nastrouhaný křen, odstavíme z ohně. Jako příloha se hodí např. rýže nebo těstoviny, ale i brambory nebo knedlík.