KRÁLÍK S JABLKY 1 celý králík, 3 oloupaná jablka bez jádřince, 1 plátek celeru, 2 stroužky česneku, lžička kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, asi lžíce soli, lžíce kečupu, lžíce oleje, 1 cibule Králíka vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky (kosti použijeme na polévku). Do větší misky hrubě nastrouháme jablka a celer, přidáme prolisovaný česnek a další suroviny. Směs promícháme a vmícháme maso. Necháme do druhého dne v chladu odležet. Druhý den udusíme na zpěněné cibuli doměkka. Při dušení můžeme přilít trochu horké vody. Jako příloha se hodí brambory, rýže nebo jen chleba. KRÁLIČÍ ŘÍZKY S JABLKY 4 králičí řízky, 4 lžíce másla, lžíce sekané pažitky, 4 jablka, mletý pepř, sůl, olej Králičí řízky naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladu odležet. Pak je osolíme, opepříme a prudce opečeme po mobou stranách na oleji. Přendáme je na nahřáté talíře. Ve šťávě od opékání opečeme na kostičky nakrájená oloupaná jablka. Porce králičích řízků na talířích pokapeme kousky másla utřeným se sekanou pažitkou a kostičkami jablek. Přikusujeme opečené plátky veky.