Nejdříve si uvaříme podle návodu na obalu sushi rýži. Je jiná než normální - více lepivá a v sushi dobře drží pohromadě.Po uvaření necháme rýži vychladnout. Následně ji ochutíme rýžovým octem - podle chuti. Na bambusovou podložku si položíme 1 kus řasy nori a na půlku rozprostřeme ochucenou rýži. Nyní je na řadě náplň, každý si může dám, co má rád. Doma dáváme okurku nakrájenou na plátky, eidam nakrájený na "hranolky" a omeletu z vajíček ochucenou sojovou omáčkou. Poté pomocí bambusové podložky zarolujeme do malé "roládky". Než začnete rolku porcovat, doporučuji před krájením nůž namočit do studené vody. Krájení vám půjde o poznání lépe. Hotové kousky namáčíme do křenu wasabi (pozor je dost ostrý!) a do sojové omáčky. Sushi je dobré také s drceným tuňákem či avokádem.