Staňte se našimi fanoušky na:

Naše svíčková

Autor receptu: MarTina096 (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odleželou svíčkovou odblaníme, proložíme proužky slaniny, osolíme, okořeníme pepřem a opečeme na rozehřátém tuku z obouch stran a odložíme do tepla. Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme očištěnou, nakrájenou, kořeněnou zeleninu, opečeme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme opečené maso, bobkový list a nové koření, přiklopíme a dusíme ve vyhřáté troubě do měkka. Měkké maso vyndáme a štávu zahustíme moukou, povaříme poté 20 minut. Připravenou omáčku prolisujeme i se zeleninou, přidáme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citronovou štávu. Maso nakrájíme na plátky a uložíme na mísu. Poté polijeme omáčkou a podáváme s knedlíky. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |2. března 2014
Svíčková je nejlepší omáčka! Odpovědět
Januse |1. prosince 2013
naše oblíbená Odpovědět
Lucinka34 |15. listopadu 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!