Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Odleželou svíčkovou odblaníme, proložíme proužky slaniny, osolíme, okořeníme pepřem a opečeme na rozehřátém tuku z obouch stran a odložíme do tepla. Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme očištěnou, nakrájenou, kořeněnou zeleninu, opečeme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme opečené maso, bobkový list a nové koření, přiklopíme a dusíme ve vyhřáté troubě do měkka. Měkké maso vyndáme a štávu zahustíme moukou, povaříme poté 20 minut. Připravenou omáčku prolisujeme i se zeleninou, přidáme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citronovou štávu. Maso nakrájíme na plátky a uložíme na mísu. Poté polijeme omáčkou a podáváme s knedlíky. Přeji dobrou chuť.