Nalámanou čokoládu dáme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu rozpuštěnou ve vroucí vodě a při mírné teplotě necháme rozpustit. Mouku prosijeme s kypřícím práškem, přidáme kakao a cukr. V jiné misce prošleháme vejce s rumem a kefírem nebo podmáslím. Nakonec vše smícháme dohromady na hladké středně husté těsto, které vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180°C asi 45-50 minut. Upečený korpus opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády. Smetanu s cukrem přivedeme k varu, nalijeme na rozlámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Náplň necháme chvilku stát, až začne tuhnout. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, spodní pomažeme náplní, spojíme s vrchním dílem, a zbytek náplně nalijeme na povrch dortu. Nakonec dort ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Před podáváním necháme v chladu náplň ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Dort báječně chutná s kopečkem neslazené ušlehané smetany.