Vytvoříme kráter z mouky, rovnoměrně posolíme, do kráteru dáme trochu vody a cukru, rozdrolíme droždí, rozmícháme vidličkou, přidáme trochu mouky, pak kápnout olej, míchat, přilít opatrně zbytek vody a vmíchávat mouku. Až to přestane jít vidličkou, půjde to rukama. 10 minut pořádný hnětačky! Makat! Nepolevovat. Povrch těsta musí být sametový, vyzývat k pohlazení. A následně k zabalení do potravinové folie, které těstu jednoznačně umožněte. Necháte-li kynout těsto bez ní, jen třeba v misce pod utěrkou jako vánočku, těsto po povrchu lehce oschne a okraje se vám při tvarování budou praskat a následně se budou péct příliš rychle, bude z nich totální křupka. O to víc tahle věc platí, pokud jste netrpěliví. Pro trpělivé - dělejte těsto den předem. Podle postupu, nechte ho ve folii vykynout (folii tedy neutahujte, nechte mu dostatek prostoru) do dvojnásobné velikosti asi 20 - 30 minut na teplém místě a pak šoupněte do lednice. Netrpěliví budou postupovat stejně s tím rozdílem, že po 20 až 30 minutách kynutí budou těsto rovnou válet. Vyválíme těsto do tenkého požadovaného tvaru. Kraje zeširšíme (jinak by se nám v troubě spálily), potřeme rajčatovým sugem, naklademe ingredience podle chuti a dáme péct do trouby vyhřáté na max.