Staňte se našimi fanoušky na:

Neobvyklé pomazánky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • droždí
  • masox
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • vejce
  • žampiony
  • chilli
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • jaternicový prejt
  • salám
  • máslo
  • zakysaná smetana
  • hořčice
  • kečup
  • majonéza
  • rajský protlak
  • citron
  • jarní cibulka
  • česnek
  • křen
  • kyselá okurka

Pracovní postup:

  1. SLONÍ MLS : 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 kostky cukru, 300 g měkkého salámu, 200 g majolky, cibulky, 1/2 lžičky chilli. V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do vychladlé směsi přidáme nastrouhaný nebo umletý salám, na kostičky nakrájené cibulky a ochutíme chilli kořením.
  2. SLONÍ POCHOUTKA : 500 g měkkého salámu, 2 kyselé okurky, 1 malá majolka, 1 větší cibule, necelá lžíce chilli koření, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 4 kostky cukru.Nakrájíme salám, okurky a cibuli. Zahřejeme (ale nevaříme) kečup, ocet, olej a cukr. Přidáme chilli koření a majolku, vše promícháme. Mažeme na nakrájenou večku.
  3. SLONÍ POVYRAŽENÍ : 1 kg měkkého salámu, 6 velkých cibulí, 1 sklenice sladkokyselých okurek, 400 g majolky. Spojka: 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 velký rajský protlak (210 g), 1 lžička soli, 6 kostek cukru, 1 lžička chilli. Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chilli za stálého míchání povaříme, až se spojí v dokonale hladkou hmotu. Touto hmotou zalijeme salám s cibulí a okurky. Po vychladnutí vmícháme majolku a dáme vychladit, nejlépe do druhého dne. Podáváme jako chlebíčky nebo jednohubky.
  4. DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA : 1 cibule, 150 g droždí, 2 vejce, olej, 1 masox, pepř, sladká paprika. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a masox. Jakmile droždí změkne, rozklepneme vejce a mícháme do zhoustnutí. Dochutíme pepřem a sladkou paprikou.
  5. ZABIJAČKOVÁ POMAZÁNKA : 250 g jaternicového prejtu, 4 stroužky česneku, křen, hořčice, 80 g másla, 1 cibule, sůl. Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec vmícháme 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zdobíme okurkami, paprikami nebo rajčaty. Příloha topinky nebo chleba.
  6. ŽAMPIONOVÁ POMAZÁNKA : 100g žampionů nakrájíme na plátky, trochu osolíme a opepříme, pokapeme citronovu šťávou a na oleji dusíme 3-4 minuty. 5 vajec rozšleháme s 1 lžící změklého másla, 1/4 litru kysané smetany, trochou soli a přidáme k žampionům. Za stálého míchání necháme vajíčka ztuhnout. Mažeme na tousty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |14. března 2016
udělám Odpovědět
Hanina |26. srpna 2013
skvěle, můžou se hodit Odpovědět
daja55 |28. dubna 2013
ty sloní znám,taky je dělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!