Silnou černou kávu necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak vmícháme mascarpone, vaječný koňak a amaretto. Bílky ušleháme na tuhý sníh, smetanu zase na hustou šlehačku. Sníh i šlehačku pak zlehka vmícháme do mascarponové hmoty a vypracujeme hladký smetanový krém. Piškoty namáčíme do kávy a zaplníme jimi celé dno dortové formy. Překryjeme částí krému, uhladíme a vrstvíme dál. Tímto způsobem pokračujeme až do úplného naplnění formy. Poslední vrstva musí být krém, který hustě posypeme kakaem. Tiramisu překryjeme fólií a vložíme do ledničky. Necháme nejlépe 12-15 hodin zatuhnout.Pak ho rozkrájíme na dílky a ozdobíme vínem nebo jiným ovocem.