V míse si smícháme zakys. smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Plech či dort. formu (můžeme použít i bábovičky na puding), vyskládáme piškoty, můžeme i po stranách, nejen na dně. Piškoty lehce pokameme šťávou z ovoce a část nakrájeného ovoce na ně nasypeme. Zakryjeme částí smíchané smetany s tvarohem, tak aby vrstva pokryla všechny piškoty. Toto celé opakujeme dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Z odkapané šťávy si připravím želatinu, kterou nechám vychladnout a ještě tekutou vlijeme jako poslední vrstvu "dortu". Necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout. V létě opravdu výborný studený dezert. V receptu jsou uvedeny jahody, ale jaké ovoce máte zrovna k dispozici či na jaké máte chuť je jen na vás. Například z borůvek je to taky výborná věc. Moučkový cukr ani nemusí být, záleží jak má kdo rád sladké. Dobrou chuť.