Na náplň: 200 ml smetany ke šlehání 300 ml zakysané smetany 4 lžíce moučkového cukru 1 balení piškotů Na ozdobu: 2 ks kiwi 8 ks jahod Na polevu: 10 g želatiny POSTUP: Kiwi zbavte slupky, nakrájejte na kolečka a jahody rozkrojte na půl. Připravte si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpusťte ji v 250 ml vody se třemi lžícemi cukru a přiveďte k varu. Minutu povařte a odstavte. Amarounovou formu otočte obráceně, nalijte do ní mírně zchlazenou želatinu a na střídačku do ní zasaďte kiwi a jahody. Dále si ušlehejte smetanovou hmotu ze šlehačky, přidejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promíchejte. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dejte vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložte piškoty, opět na to dejte smetanovou hmotu, poklaďte ovocem a zakryjte zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty. Formu uzavřete a tak jak ji máte dnem vzhůru, dejte do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočte, opatrně otevřete a ihned podávejte. Na dozdobení můžete použít šlehačku ve spreji. Já amarounovou formu nemám, tak jsem použil silikonovou formu na babovku.