Tvaroh rozmícháme s cukrem a jogurtem. Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody, pak pomalu rozpustíme a smícháme asi s 1/4 tvarohové hmoty. Promícháme se zbylou tvarohovou hmotou a vmícháme šlehačku, vyšlehanou ne úplně do tuha.
Dortovou formu zabalíme do alobalu, vytřeme olejem a lehce vysypeme moučkovým cukrem. Dno formy vyložíme špaldovými piškoty (asi 120g) a zakryjeme vrstvou tvarohové hmoty. Přidáme vrstvu piškotů a tvarohové hmoty a tak pokračujeme, dokud se nespotřebují všechny suroviny (poslední vrstva je tvarohová hmota). Dort dáme do chladničky a necháme odležet do druhého dne.
Na omáčku svaříme krystalový cukr s 2,5 dl vody, přidáme angrešt a uvaříme ho doměkka. Maizenu rozmícháme v troše vody a po částech ji za stálého míchání přiléváme k angreštu, dokud nezhoustne. Ještě krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a necháme vychladit.
Odleželý dort vyndáme z formy, nakrájíme a polijeme polevou, na talířku pak přidáme studenou omáčku.