Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krátce je podusíme spolu s citronovou šťávou, jedním vanilkovým cukrem a s 30 g krupicového cukru. Mezitím si necháme nabobtnat podle návodu na sáčku želatinu a přidáme ji do horkých jablek. Odstavíme z ohně a nalijeme do hlubokého plechu vyloženého alobalem. Necháme vychladnout, dokud hmota úplně neztuhne. Připravíme si krém. Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha spolu se ztužovači. Vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem, moučkovým cukrem a dvěma vanilkovými cukry a pak zašleháme do šlehačky. Krém rozetřeme na ztuhlá jablka a navrch poklademe piškoty. Dáme do lednice alespoň na dvě hodiny ztuhnout. Pak na plech s moučníkem položíme druhý plech a celý moučník překlopíme, aby jablka byla nahoře. Stáhneme alobal. Nakrájíme na kostky a podáváme.