Staňte se našimi fanoušky na:

Nepečený jablečný moučník

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krátce je podusíme spolu s citronovou šťávou, jedním vanilkovým cukrem a s 30 g krupicového cukru. Mezitím si necháme nabobtnat podle návodu na sáčku želatinu a přidáme ji do horkých jablek. Odstavíme z ohně a nalijeme do hlubokého plechu vyloženého alobalem. Necháme vychladnout, dokud hmota úplně neztuhne. Připravíme si krém. Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha spolu se ztužovači. Vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem, moučkovým cukrem a dvěma vanilkovými cukry a pak zašleháme do šlehačky. Krém rozetřeme na ztuhlá jablka a navrch poklademe piškoty. Dáme do lednice alespoň na dvě hodiny ztuhnout. Pak na plech s moučníkem položíme druhý plech a celý moučník překlopíme, aby jablka byla nahoře. Stáhneme alobal. Nakrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dana Nachtmannová|7. ledna 2014
také vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!