V robotu rozsekáme piškoty s několika lístky máty. Přilijeme k nim rozpuštěné máslo a znovu několikrát zapneme stroj, aby se všechno spojilo na "drobenku". Sypkou směs natlačíme na dno dortové formy a upěchujeme lžící. Dáme ztuhnout do lednice. Želatinu namočíme podle návodu do studené vody a necháme nabobtnat. Tvaroh smícháme s citronovou šťávou a cukrem. Podmáslí lehce zahřejeme a rozpustíme v něm želatinu, ze které jsme vymačkali přebytečnou tekutinu. Podmáslí se želatinou pak hned promícháme s tvarohem. 2/3 jahod nakrájíme na malé kousky a přidáme do náplně. Na korpus do formy nalijeme tvarohovou náplň a necháme přes noc ztuhnout v chladničce. Pak dort opatrně uvolníme z formy a povrch ozdobíme čerstvými jahodami. Tip: Místo jahod můžete použít meruňky nebo broskve. Předem je lehce poduste s cukrem, budou mít lepší chuť.