Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrobíme, zvolna přepustíme máslo. Z tekutého másla a rozdrobených sušenek vypracujeme soudržnou hmotu. Dortový podnos vymažeme trochou oleje a ohradíme ho dortovým prstencem prům. 26 cm. Ze sušenkové hmoty upěchujeme uvnitř plát. Chladíme asi 30 minut, až hmota ztuhne. mezitím dáme do studené vody nabobtnat želatinu. Smetanový tvaroh utřeme s čerstvým sýrem, medem, skořicí a likérem. Želatinu vymačkáme a rozpustíme při mírné teplotě. Zamícháme ji nejdřív do 3 lžic tvarohové hmoty, pak ji vmícháme do zbývající hmoty. Tvarohovou hmotu naneseme na plát a povrch zvlníme lžící. koláč přikryjeme a chladíme asi 2 hodiny. Odstraníme dortový prstenec a povrch koláče posypeme kakaem. Tabulky čokolády opatrně přitiskneme kolem okraje a chladíme do podávání. RADA: Sušenkový plát bude křupavější, když přidáme do hmoty ze sušenek 50g mandlí. Pokud bude koláč určený i dětem, nahradíme likér ovocnou šťávou (broskvovou, pomerančovou). Jinak jde likér nahradit také rozinkami naloženými v rumu.