Staňte se našimi fanoušky na:

Nepečený Malakov

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZÁKLAD: 250g kulatých piškotů, 100ml rumu, 300ml mléka, olej a moučkový cukr na formu NÁPLŇ: 300ml mléka, 100g cukru krupice, sáček vanilkového pudinku, 250g másla, 20g kakaa, 100g kandovaných třešní DÁL POTŘEBUJEME: 100g čokoládové polevy, 20g kokosu, 100ml smetany ke šlehání Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý pudink a necháme ho za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme, přidáme na kousky nakrájené máslo a vyšleháme na hladký krém. Polovinu krému ochutíme karobem (kakaem). Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. V misce smícháme mléko s rumem. Na dno formy rozložíme piškoty, potřeme je vrstvou světlého krému a položíme piškoty, které namáčíme do mléka s rumem. Rozetřeme vrstvu krému a rozložíme kandované třešně (12 ks třešní si necháme na ozdobu). Na třešně položíme další namočené piškoty a rozetřeme kakaový krém, uděláme ještě jednu vrstvu s kakaovým krémem a na povrch rozetřeme zbylý světlý krém, dáme do chladničky ztuhnout. Sundáme formu a celý dort potřeme kakaovým krémem a pak ještě celý dort rozpuštěnou čokoládovou polevou, spodní okraj obalíme v kokosu, znovu necháme ztuhnout. Nakonec na vršek dortu nastříkáme 12 šlehačkových pusinek a ozdobíme je kandovanými třešněmi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!