1) Do smetany přidáme sáček ztužovače na smetany (co si budeme povídat, i když koupíme smetanu na šlehání, jde jen s obtížemi ušlehat). Vyšleháme ji. 2) Cukr smícháme s tvarohem a opatrně přimícháme smetanu. 3) Připravíme si ovoce - pokud ho máme zmražené, tak ho dáme do rendlíčku nad oheň, přidáme trochu cukru a necháme rozpustit. Pokud máme čerstvé tak ho nakrájíme na takové kusy, jaké považujeme za vhodné. 4) Dno dortové formy vyskládáme piškoty. Ty pak můžeme polít šťávou, kterou nám pustilo ovoce v rendlíčku (pokud jsme měli čerstvé ovoce, tak můžeme zakápnout nálevem z nějaké ovocné konzervy). 5) Na piškoty dáme tvaroh - ovoce - piškoty - tvaroh - ovoce atd. dokud máme z čeho doplňovat. Pokud nám jako poslední vrstva zbylo ovoce - je to v pořádku, to vypadá na dortu pěkně. Pokud byl poslední vrstvou tvaroh, tak ho posypeme např. kakaem. Piškoty jako poslední vrstvu nepoužíváme. 6) Necháme minimálně 5 hodin ztuhnout v lednici.