Staňte se našimi fanoušky na:

Noky pečené ve vanilkovém mléce

Autor receptu: beaa1 (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Utřete 120 g změklého másla se žloutky a polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který spolu s moukou a špetkou soli vmíchejte do žloutkové směsi. Pokud by bylo těsto příliš řídké, zahustěte ho ještě moukou. Zapékací formu vymažte máslem, nalijte do ní mléko, přidejte zbylé máslo a vanilkový cukr a vložte na chvíli do trouby vyhřáté na 200 °C, než se máslo rozpustí. Horké mléko rozmíchejte a vkládejte do něj lžící noky, které vykrajujete z těsta. Vložte do trouby asi na 10 minut, než noky zrůžoví (noky mají mít krémovitou konzistenci, nesmějí být vypečené). Podávejte je horké, ozdobené jahodami a posypané moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!