Brambory kartáčem očistíme, opláchneme, zalijeme je horkou vodou a uvaříme do měkka. Scedíme je, vysypeme do mísy a přikryjeme ubrouskem.
TVAROHOVÁ OMÁČKA : 4 lžíce tvarohu, 2 lžíce oleje, vinný ocet, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce jemně nakrájené petrželky. Tvaroh rozetřeme. V oleji rozmícháme ocet, sůl, pepř, vmícháme k tvarohu a promícháme s natěmi. Omáčku necháme v chladnu odležet.
ČESNEKOVÁ OMÁČKA : 50g majonézy, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 stroužky česneku. Majonézu lehce promícháme s jogurtem a prolisovaným česnekem. Omáčku necháme v chladu odležet.
KOPROVÁ OMÁČKA : 1 kelímek zakysané smetany, 1/2 kelímku bílého jogurtu, střik sójové omáčky, 2-3 lžíce jemně nakrájeného kopru. Smetanu promícháme s jogurtem, ochutíme sójovou omáčkou a promícháme s koprem. Necháme v chladu odležet.
SÝROVÁ OMÁČKA : 150g taveného smetanového sýra, 1/2 kelímku zakysané smetany, 50g jemně nakrájené šunky, petrželka. Sýr rozmělníme a se smetanou rozšleháme na hladký krém, do kterého vmícháme šunku. Necháme v chladu odležet a před podáváním vmícháme jemně nakrájenou petrželku.