Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
V kastrůlku nasucho zvolna za stálého míchání opražíme mleté oříšky, zalijeme je smetanou a pozvolna asi 10 minut povaříme. Přecedíme je přes jemné sítko, do smetany přidáme cukr a zvolna ji svaříme na polovinu. Bílou i hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Do každé čokolády přimícháme polovinu svařené smetany a másla a rozmícháme na hladký krém. Formu vyložíme alobalem a střídavě do ní dáváme obě čokoládové hmoty. Naplněnou formu vložíme do ledničky a nugát necháme asi 8 hodin ztuhnout. Pak ho vyjmeme z formy, horní plochu potřeme rozehřátou polevou a po ztuhnutí nugát nakrájíme.