V menším hrnci rozehřejeme 200 ml smetany a rozpustíme v ním obě čokolády, pak hrnek přikryjeme a dáme přes noc do ledničky. Na piškotový korpus ušleháme vejce v horké vodní lázni, přimícháme vanilkovou dřeň a cukr, šleháme až se cukr úplně rozpustí. Smícháme mouku s kypřícím práškem a směs opatrně vmícháme do hmoty. Hmotou naplníme rozvírací formu (26cm) s pečícím papírem, povrch uhladíme a pečeme asi 35 minut na 180°C (horkovzduch 160°C). Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout - aspoň 2 hodiny. Korpus pak 2x vodorovně překrojíme, vzniknou 3 pláty. Krátce rozšleháme nugátový krém. Spodní plát dáme na dortový podnos a potřeme nugátovým krémem. Položíme prostřední plát a potřeme ho rozehřátou marmeládou, utřenou dohladka. Přiložíme vrchní plát, ušleháme dotuha vychlazenou čokoládovou smetanu a celý dort potřeme. Okraje dortu ozdobíme mandlovými lupínky. Zbytek smetany ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem. Šlehačku dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dort nastříkáme růžice. Rozložíme na ně pralinky a můžeme ještě dozdobit např. marcipánovými hvězdičkami.