Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
V míse smícháme tuk (např. nastrouhaný nahrubo na struhadlo), mouku, sůl, mléko s rozdrobeným droždím. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 stejných dílů. Těsto dáme odpočinout do lednice. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V menší misce smícháme tvaroh (nejlépe ve stříbrném obalu, je tužší), vejce, ochutíme cukrem a přidáme trochu pudinkového prášku. Poté z každého dílu těsta vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší část trojúhelníku (podstava) dáme připravenou náplň a rohlíček svineme (rohy trojúhelníku ohneme, aby nám nevytekla náplň). Takto vypracované rohlíčky pečeme v troubě na cca 200 °C dokud nezrůžoví. Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.