POLÉVKA SE SVÍTKEM 2 kostky bujonu, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, tuk na smažení, sůl, pepř Potřebujeme asi 1,5 l vývaru, můžeme ho uvařit z bujonové kostky. V misce rozšleháme vejce a přidáme hladkou mouku tak, aby nám vzniklo řidší těsto (pokud je tuhé, naředíme mlékem nebo vodou). Na pánvi rozpálíme tuk a usmažíme 2 větší svítky. Svítky nakrájíme na silnější nudličky, položíme do talíře a přelijeme vývarem. Posypeme petrželkou nebo pažitkou. KUŘECÍ STEHNA NA ČESNEKU SE ZELÍM 4 kuřecí stehna, láhev černého piva, 2 stroužky česneku, sůl, kmín sáček kysaného zelí, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, houskový knedlík, lžíce sádla Kuřecí stehna osolíme, potřeme česnekem, posypeme drceným kmínem, podlijeme černým pivem a dáme do trouby péct. Zatím si dáme do osolené vody vařit kysané zelí. Pokud je hrubé, tak je ještě před vařením pokrájíme. Nezapomeneme přidat špetku kmínu. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přidáme nakrájenou cibuli a z polohrubé mouky umícháme světlou jíšku. Když je zelí měkké přidáme jíšku a podle chuti dosolíme, popřípadě přisladíme nebo přikyselíme octem. Příloha - vařené brambory, houskový nebo bramborový knedlík