MLETÁ "ČÍNA" 30dkg mletého hovězího a vepřového masa, balíček těstovin (vřetena, makarony ap.), balíček mražené zeleninové směsi (čína), 2 velké cibule, tuk, sůl, pepř, 5 lžiček sojové omáčky, mletý kmín, tymián, sladká paprika, kari koření Na tuku osmahneme cibulku, přidáme maso, koření a mírně podlijeme. Dusíme cca 15 minut. Když je maso měkké, přidáme zeleninovou směs a dusíme dalších 5 minut. V osolené vodě uvaříme těstoviny a buď je vmícháme do masové směsi nebo je dáme zvlášť, jako přílohu. POLÉVKA S LIBEČKEM 3 lžíce sádla, 3 lžíce krupičky, 1 vejce, 1 polévková kostka, 2l vody, 2 lžíce krájeného libečku, sůl Ze sádla a krupičky připravíme jíšku, do ní zamícháme vejce a rychle na slabém ohni mícháme, až se vytvoří drobné žmolky. Zalijeme je vodou s polévkovou kostkou a povaříme. Do jíšky je možné přidat i drobně nasekanou cibuli nebo část pórku. Hotovou polévku ochutíme drobně nasekaným libečkem.