Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 24 - Hovězí polévka a šunkové nudle

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

HOVĚZÍ POLÉVKA s knedlíčky (noky): 20dkg hovězího másla, 2-3 kosti, 2 lžíce kořenové zeleniny, 1/2 cibule, 4 kuličky pepře, sůl, polévkové koření Z masa, kostí, zeleniny a koření uvaříme polévku, přecedíme. Hovězí maso nakrájíme a dáme zpátky do polévky. KNEDLÍČKY: 50g másla, 1 vejce, špetka muškátového květu, lžíce sekané petrželové natě, 4 vařené brambory, 4-6 lžic hrubé mouky Utřeme máslo, vejce, sůl, koření, mouku a jemně nastrouhané brambory. Z tužšího těsta děláme malé knedlíčky (noky) a ty zavaříme do polévky. ŠUNKOVÉ NUDLE: 400g nudlí, 100g tlustého od šunky, 1 malá cibule, 4 rajčata, sůl, pepř, 1 lžička sekané bazalky, 1 lžíce másla Umeleme tlusté od šunky a osmažíme s drobně nakrájenou cibulí. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader. Dusíme na prudkém ohni 15 minut, osolíme, opepříme, přidáme zelenou nať. Uvařené těstoviny promícháme s máslem a polijeme připravenou omáčkou. Posypeme sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|30. dubna 2015
zajímavé noky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!