Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 26 - Krupková polévka a brambory s krémem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KRUPKOVÁ POLÉVKA 150g celeru, 80g krupek, 40g tuku, 30g hladké mouky, sekaná petrželka, 50g strouhaného eidamu, 1,2 l vody Celer hrubě nastrouháme a 20 minut podusíme s propláchnutými krupkami. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Ze zbytku tuku a mouky uděláme jíšku, přidáme do polévky a provaříme. Dosolíme a přidáme petrželku. Na talíři posypeme sýrem. NOVÉ BRAMBORY S ŘEŘICHOVÝM KRÉMEM 1kg brambor, 200g netučného tvarohu, 1 kysaná smetana, 2dl mléka, sůl, pepř, svazek řeřichy Tvaroh, mléko, smetanu a koření pořádně ušleháme, nakonec přidáme drobně posekanou řeřichu. Pokud nemáme řeřichu dáme např. pažitku nebo třeba cibulkovou nať. Podáváme s novým bramborem a mlékem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!