Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
KRUPKOVÁ POLÉVKA 150g celeru, 80g krupek, 40g tuku, 30g hladké mouky, sekaná petrželka, 50g strouhaného eidamu, 1,2 l vody Celer hrubě nastrouháme a 20 minut podusíme s propláchnutými krupkami. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Ze zbytku tuku a mouky uděláme jíšku, přidáme do polévky a provaříme. Dosolíme a přidáme petrželku. Na talíři posypeme sýrem. NOVÉ BRAMBORY S ŘEŘICHOVÝM KRÉMEM 1kg brambor, 200g netučného tvarohu, 1 kysaná smetana, 2dl mléka, sůl, pepř, svazek řeřichy Tvaroh, mléko, smetanu a koření pořádně ušleháme, nakonec přidáme drobně posekanou řeřichu. Pokud nemáme řeřichu dáme např. pažitku nebo třeba cibulkovou nať. Podáváme s novým bramborem a mlékem.