Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 29 - Kopřivová polévka a vrabci s kaší

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KOPŘIVOVÁ POLÉVKA 50g mladých kopřiv, 50g hladké mouky, 60g tuku, 1,5dl mléka, 8 dl vody, sůl, žloutek, 2 rohlíky, olej Kopřivy propláchneme a 6 minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Připravíme světlou jíšku a dáme ji do vývaru z kopřiv, krátce povaříme. Přidáme mléko z rozšlehaným žloutkem a prohřejeme. Podáváme s kostičkami osmaženého rohlíku. VRABCI 300g bůčku bez kosti, sůl, kmín, česnek Bůček nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, podlijeme, přidáme sůl, kmín, prolisovaný česnek a pečeme asi 45 minut dozlatova. Příloha - bramborová kaše nebo nastavovaná kaše. NASTAVOVANÁ KAŠE Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, zvlášť uvaříme v osolené vodě krupky. Brambory slijeme, přidáme krupky a umícháme do hladké kaše. Vmícháme rozetřený česnek se solí, vřelé mléko a majoránku. Sypeme osmaženou cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!