Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 3 - Zeleninová polévka a játrový guláš

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POLÉVKA 20 dkg kořenové zeleniny, máslo podle potřeby, 6 dkg krupičky, cibule, sůl, pepř, 1,5 l vody Na rozehřátém másle osmažíme cibuli a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Osmaženou zeleninu zaprášíme krupičkou a jemně opražíme, zalijeme vodou, osolíme a opepříme, vaříme dokud zelenina nezměkne. GULÁŠ 50 dkg jater podle chuti, 1 cibule, sůl, pepř, 6 dkg hl.mouky Dozlatova usmažíme drobně nakrájenou cibuli. Omytá a nakrájená játra krátce orestujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Můžeme přidat trochu sladké papriky. Ve vodě rozkvedláme mouku a omáčku zahustíme. Vaříme ještě asi 10 minut, podle chuti osolíme a opepříme. Příloha - těstoviny nebo rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |11. dubna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!