Oběd 5 - Oukrop a francouzské brambory
60
1
7
POLÉVKA 20 dkg kořenové zeleniny, máslo podle potřeby, 6 dkg krupičky, cibule, sůl, pepř, 1,5 l vody Na rozehřátém másle osmažíme cibuli a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Osmaženou zeleninu zaprášíme krupičkou a jemně opražíme, zalijeme vodou, osolíme a opepříme, vaříme dokud zelenina nezměkne. GULÁŠ 50 dkg jater podle chuti, 1 cibule, sůl, pepř, 6 dkg hl.mouky Dozlatova usmažíme drobně nakrájenou cibuli. Omytá a nakrájená játra krátce orestujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Můžeme přidat trochu sladké papriky. Ve vodě rozkvedláme mouku a omáčku zahustíme. Vaříme ještě asi 10 minut, podle chuti osolíme a opepříme. Příloha - těstoviny nebo rýže.