Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 34 - Polévka se strouháním a játra s podmáslím

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

POLÉVKA S OSMAŽENÝM STROUHÁNÍM 1 vejce, 15dkg hrubé mouky, 8dkg tuku, 2 kostky bujonu, česnek, cibule, sůl Z vejce a mouky připravíme tuhé těsto na strouhání (nejlépe den předem). Těsto nastrouháme a usmažíme v rozpáleném tuku. K usmaženému strouhání přidáme rozmačkaný stroužek česneku, malou ustrouhanou cibuli a necháme to ještě chvilku smažit. Pak přidáme litr vařící vody, bujon a necháme provařit. Na konec posypeme posekanou pažitkou. HOVĚZÍ JÁTRA S PODMÁSLÍM 1/2kg jater, 4dkg slaniny, 4dkg tuku, 10dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, 1/4l podmáslí, 2 lžíce mouky, majoránka, tymián, bobkový list, pepř Játra tence prošpikujeme slaninou, v kastrolu rozpálíme tuk a osmažíme kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme játra a dusíme je pod pokličkou asi 30 minut. Potom játra vyndáme, omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou v podmáslí, necháme provařit a pak omáčku přecedíme. Na konec dáme do omáčky na plátky nakrájená játra, posolíme a ještě prohřejeme. Příloha - knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |5. května 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!