FAZOLOVÁ POLÉVKA 300g bílých fazolí, bobkový list, 10dkg uzeného bůčku, 1 cibule, 3 lžíce sádla, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké papriky, 1/2l mléka, ocet, sůl, cukr Fazole namočíme přes noc do vody, pak přidáme lístek bobkového listu a uvaříme je doměkka. Nesolíme. Vařené fazole zalijeme ještě mlékem, zahustíme jíškou (z rozehřátého sádla, cibule a mouky) do ní ke konci smažení přidáme papriku. Přidáme nakrájený bůček a vaříme asi půl hodiny. Dochutíme trochou octa a podle potřeby ještě dosolíme a přisladíme. SEKANÁ V LISTOVÉM TĚSTĚ 4 vejce, žemli z předešlého dne, 4 cibule, 750 g mletého masa, sůl, pepř, mletou papriku, 3 plátky mraženého listového těsta, 500 g žampionů, svazek petrželky, svazek pažitky, lžící oleje, 2 lžíce másla, lžící hladké mouky, 100ml smetany 31%, 400 ml zeleninového vývaru z kostky, citronovou šťávu, listy salátu, petrželku a plátky rajčat na ozdobení Natvrdo uvaříme 3 vajíčka, zchladíme a oloupeme. Housku namočíme do studené vody, 1 cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Listové těsto necháme rozmrazit. Žampiony očistíme, polovinu nakrájíme na drobno, ostatní nakrájíme na plátky. Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, vymačkanou houskou a 1 syrovým vejcem. Osolíme, opepříme a opaprikujeme. Uděláme šišku do středu dáme vařená vejce a položíme ji na vymazaný plech. Pečeme asi 45 minut na 220°C. Upečenou sekanou necháme 10 minut odpočinout. Petrželku a pažitku nasekáme, rozehřejeme olej dozlatova osmažíme 2 nakrájené cibule a nadrobno krájené žampiony. Dosolíme a dopepříme, necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme bylinky. Na pomoučeném válu vyválíme z listového těsta placku a naneseme na ní houbovou nádivku, okraje těsta necháme volné a zvlhčíme je vodou. Doprostřed položíme šišku sekané, zabalíme, okraje přitiskneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při vyšší teplotě 15 minut. Zbylou cibuli a plátky žampionů osmažíme, zaprášíme moukou a opražíme. Za stálého míchání přilijeme smetanu a zeleninový vývar, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotovou sekanou dáme na mísu pouze s malým množstvím omáčky, obložíme zeleninou. Žampionovou omáčku podáváme zvlášť.