RYCHLÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA 1 jitrnice, 1 jelítko, 2 stroužky česneku, hrst krupek, majoránka, sůl, pepř, 1a1/2 l vody Do vroucí vody vytlačíme jelítko i jitrnici. Pokud chceme kvalitnější polévku můžeme přidat na kostičky nakrájená játra a malý kousek bůčku. Krátce povaříme, pokud jsme přidali játra a maso, vaříme déle, až maso změkne. Přidáme hrst krupek a vaříme dokud nezměknou, ochutíme česnekem, pepřem a majoránkou, osolíme podle chuti. PALAČINKY S MARMOŠKOU 1l mléka, 2 vejce, špetka soli, 40dkg hladké mouky, olej na smažení, marmeláda podle chuti Do mléka za stálého kvedlání nasypeme mouku (musíme důkladně kvedlat, aby se neudělali žmolky), přidáme vejce a špetku soli (těsto musí být tekuté). Pánev potřeme olejem a naběračkou těstíčko na ní lijeme. Pánví kroužíme, aby se těsto rozlilo po celé ploše. Rychle opékáme z obou stran. Obracíme lopatičkou a hotové palačinky potíráme marmeládou nebo čerstvým rozmixovaným ovocem s cukrem.