Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 44 - Rychlá zabijačková polévka a palačinky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RYCHLÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA 1 jitrnice, 1 jelítko, 2 stroužky česneku, hrst krupek, majoránka, sůl, pepř, 1a1/2 l vody Do vroucí vody vytlačíme jelítko i jitrnici. Pokud chceme kvalitnější polévku můžeme přidat na kostičky nakrájená játra a malý kousek bůčku. Krátce povaříme, pokud jsme přidali játra a maso, vaříme déle, až maso změkne. Přidáme hrst krupek a vaříme dokud nezměknou, ochutíme česnekem, pepřem a majoránkou, osolíme podle chuti. PALAČINKY S MARMOŠKOU 1l mléka, 2 vejce, špetka soli, 40dkg hladké mouky, olej na smažení, marmeláda podle chuti Do mléka za stálého kvedlání nasypeme mouku (musíme důkladně kvedlat, aby se neudělali žmolky), přidáme vejce a špetku soli (těsto musí být tekuté). Pánev potřeme olejem a naběračkou těstíčko na ní lijeme. Pánví kroužíme, aby se těsto rozlilo po celé ploše. Rychle opékáme z obou stran. Obracíme lopatičkou a hotové palačinky potíráme marmeládou nebo čerstvým rozmixovaným ovocem s cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |18. května 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!