Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 47 - Polévka "Žebračka" a hovězí s mrkví

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŽEBRAČKA 3/4l vody, 200g staršího chleba, 1 menší cibule, kmín, 1/4l kyselého mléka, sůl, 40g másla, 1 vejce Starší tvrdý chléb rozlámeme a dáme vařit do osolené vody. Přecedíme a rozvařený chléb prolisujeme přes cedník. Do polévky zamícháme vejce rozšlehané v kyselém mléce a podle chuti přisolíme. Nakonec přidáme dočervena osmaženou drobně nakrájenou cibuli. HOVĚZÍ S MRKVÍ 1/2kg masa na guláš, 4 mrkve, 2 větší cibule, sůl, pepř, 100g žampionů, 1 lžička sladké papriky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sádla, 2dl vývaru z kostky Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji dozlatova na sádle, přidáme nakrájené maso a posypeme paprikou, orestujeme a necháme asi 10 minut pustit šťávu. Pak přidáme nakrájenou mrkev a nakrájené žampiony, promícháme a přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou. Vaříme dokud maso nezměkne, občas promícháme. Do omáčky přilijeme vývar, zamícháme, snížíme teplotu a necháme asi 10 minut probublat. Omáčku nakonec podle chuti osolíme a opepříme, můžeme ještě zahustit záklechtkou. Jako přílohu zvolíme vařenou rýži.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!