Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 54 - Cibulačka a Staročeské hovězí na jalovci s knedlíkem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CIBULAČKA 3 větší cibule, 50g tuku, 50g hladké mouky, 1-2 žemle, 30g tuku na osmažení, asi 1-1,5 l vody, masox, mletý pepř, sůl, petrželka Drobně krájenou cibuli dáme zpěnit na tuk, zasypeme moukou a když zrůžoví, zalijeme vývarem z masoxu, povaříme. Hotovou prolisujeme sítem a okořeníme sekanou petrželkou. Žemli pokrájíme na kostičky a osmažíme, vložíme do hotové polévky. Polévku můžeme zjemnit 1/8 l mléka a 1 žloutkem. STAROČESKÉ HOVĚZÍ NA JALOVCI 1kg zadního hovězího, slanina, cibule, olej, zrnka jalovce, mouka, máslo, koření Divočina, pepř, sůl Nakrájenou slaninu rozškvaříme s olejem, přidáme nadrobno krájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Založíme hovězí maso, opečeme ze všech stran a podlijeme vývarem, přidáme mletý jalovec (na 1kg masa asi 15 zrnek) a dusíme doměkka. Maso vyndáme, přidáme jíšku, osolíme a opepříme. Na konec dochutíme: na oleji zpěníme směs koření Divočina (např. od Vitany) a přidáme do hotové omáčky. Na každou porci masa dáme strouhaný sýr, vhodná příloha knedlík nebo rýže. JEMNÝ KARLOVARSKÝ KNEDLÍK 3 vejce, 150g másla, 100g polohrubé mouky, 200ml mléka, 4 housky, sůl V míse utřeme polovinu másla se žloutky a postupně přidáváme mouku a mléko. osolíme, vmícháme na druhé polovimě másla osmahnuté housky pokrájené na kostky a nakonec do těsta přidáme sníh z bílků. Těsto vyklopíme na plátýnko namočené ve studené vodě, vyždímané a potřené máslem, uděláme z něj šišku. Zabalíme do utěrky, svážeme rohy a zavěsíme na vařečku přes okraje kastrolu. Knedlík se nesmí dotýkat dna, ale musí být celý ponořený. Vaříme asi hodinu, musí se uvařit stejnoměrně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!