DROŽĎOVÁ POLÉVKA S KAPÁNÍM 1 a 1/4 l vody, 120g kořenové zeleniny (60g celeru,30g mrkve,30g petržele), 40g másla, 40g droždí, 1 menší cibule, sůl, petrželka - KAPÁNÍ: 1 vejce, 2 lžíce mléka, asi 40g hrubé mouky, sůl N polovině másla podusíme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Na zbytku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí, opražíme, až začne vonět. Podlijeme trochou polévky povaříme a přidáme k ostatnímu vývaru. V šálku rozšleháme vejce, přidáme mléko, sůl a tolik mouky, aby vzniklo těstíčko. Přes vidličku dolijeme do vroucí polévky a povaříme asi 4 minuty. Do talířů rozdělíme nakrájenou petrželku a zalijeme horkou polévkou. MARINOVANÁ KUŘECÍ KŘIDÉLKA 30 kuřecích křidélek, 1 lžička mleté pálivé a 1 lžička sladké papriky, olej sůl Den předem potřeme křidélka směsí papriky ve vlažném oleji, dáme do mísy a pokapeme olejem. necháme v chladu rozležet. Druhý den je dáme i s olejem do pekáče, osolíme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka a dozlatova. Přílohou může být bramborová kaše a okurkový salát.