ČESNEČKA BRAMBOROVÁ 300g brambor, 60g husího sádla, 6 stroužků česneku, majoránka, sůl, chléb Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme na česnek utřený se solí, přidáme sádlo, rozmačkané brambory (množství podle chuti) a okořeníme majoránkoul. Na talířích do polévky nasypeme osmažené kostky chleba. KRÁLÍK V ŠOULETU 250g krup, 250g hrachu, 4 porce králíka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, tuk, ml. pepř, sůl, majoránka Kroupy a hrách dáme vařit, každé zvlášť, doměkka. Porce králíka osolíme, opepříme a na tuku prudce opečeme dočervena. Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, an ni dáme porce králíka, zalijeme, přidáme utřený česnek, pepř, trochu majoránky a dusíme do poloměkka. Uvařený hrách s kroupami smícháme. Do kastrolu dáme vrstvu šouletu, na to porce králíka i s omáčkou, ve které se dusil, navrch zbytek šouletu. Přiklopíme pokličkou a dusíme až je maso měkké.