ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA 20g tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu, 1/2 balení zmrazeného špenátu, sůl, 1 lžíce strouhaného sýra, 1/8 l sladké smetany, 2 vejce natvrdo, mletý pepř Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou, promícháme, přidáme masox a povaříme. Za chvíli přidáme zmrazený špenát, povaříme, osolíme a podle potřeby opepříme. Nakonec zalijeme sladkou smetanou a vsypeme strouhaný sýr. Vejce nakrájíme na dílky, dáme na talíře a přelijeme plévkou. Můžeme přidat osmažený rohlík. KRÁLIČÍ BIFTEČKY 600g králičího masa bez kostí, 2 malé cibule, 120g špeku, 2 vejce, 3 lžíce hl. mouky, mletý pepř, sůl Maso z králíka umeleme s jednou cibulí, přidáme mouku a vejce, osolíme opepříme a smícháme. Na vále posypaném moukou uděláme malé biftečky. V kastrole vyškvaříme špek a v něm opečeme biftečky dorůžova, pak vyndáme. Na tuku od opékání osmahneme druhou drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní lžíci mouky, osmahneme, zalijeme asi 3dl vody, promícháme a dáme zpátky biftečky. V troubě ještě asi 30 minut dodusíme. Příloha - vařené brambory.